16:42 21 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 190
  Pratite nas

  Zbog štrajka čistačica na aerodromu u Splitu koji traje već pet dana, šefovi aerodromskih službi morali su da čiste terminale i toalete u toj vazdušnoj luci.

  Skoro 80 odsto čistačica štrajkuje od prošlog utorka, tražeći plate veće od 3.000 kuna (oko 48.000 dinara), zbog čega su ulazi na terminale, parking i toaleti u strašno lošem stanju, piše „Slobodna Dalmacija“.

  „Situacija je strašna. Zaudara u zgradi, a toaleti su u groznom stanju. Nije bilo druge nego da osoblje počisti barem deo smeća u putničkoj zgradi“, rekla je jedna od zaposlenih.

  Kroz aerodrom u Splitu u subotu je prošlo rekordnih 29.000 putnika, dok se danas očekuje promet od oko 24.000.

  Na splitskom aerodromu su potvrdili da je štrajk gotovo većine čistačica očekivano uzrokovao problem nečistoće u putničkom terminalu i površinama koje su u sklopu aerodroma, tako da su zaposleni, uz svoj posao, morali da se organizuju između sebe kako bi počistili za hiljadama putnika.

  „Čistimo koliko možemo i održavamo red“, rekao je Mate Melvan, vođa Službe prihvata i otpreme na splitskom aerodromu i dodao da Uprava već duže vreme pregovara sa kompanijom koja je ugovorni davalac usluga čišćenja i traže rešenja za ovaj problem, prenosi Tanjug.

  Tagovi:
  šefovi, Split
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga