23:43 06 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  2724
  Pratite nas

  Dan posle olujnog nevremena koje je zahvatilo Ulcinj i zaleđe u noći između utorka i srede, sumiraju se razmere materijalne štete koja se, prema grubim procenama, meri stotinama hiljada evra.

  Prava je sreća da u ovoj nepogodi koja je trajala petnaestak minuta nije bilo povređenih, iako je jedna porodica satima ostala odsečena u montažnoj kući na Adi Bojani, jer su prilazne puteve blokirala oborena stabla koja je iščupao vetar.

  Načelnik Službe zaštite i spasavanja Opštine Ulcinj Saubih Mehmeti kazao je za barski portal „Jedro“ da su porušena stabla uništila više od 50 automobila u ulcinjskom kraju.

  Olujni vetar odnosio je krovne konstrukcije sa ugostiteljskih i stambenih objekata, dok je plažni mobilijar na Velikoj plaži, dugačkoj oko 13 kilometara, u potpunosti uništen.

  Takođe, vlasnik Luna parka je za jednu noć izgubio oko 200.000 evra, koliko vredi oprema koju je uništilo nevreme u kratkom roku. Samo kod dva zakupca plaža na Velikoj plaži u Ulcinju uništeno je oko 1.000 ležaljki.

  Zakupcima ulcinjskih plaža trebaće desetak dana da Veliku plažu ponovo osposobe i opreme novim plažnim mobilijarom. Dve drvene ležaljke i suncobran koštaju oko 75 evra.

  U ulcinjskim naseljima Liman, Pinješ, Đernama i Meterizi jak vetar je nosio crepove sa kuća, lomio drveće, čak i stogodišnja stabla masline. Vetar je polomio i konstrukcije za bilborde.

  Pripadnici Službe zaštite i spasavanja u sredu ujutro su krčili put od Ulcinja ka Adi Bojani od desetina oborenih stabala. Konačna šteta tek će se utvrditi narednih dana.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga