01:16 25 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  3234
  Pratite nas

  Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da je pre dva meseca formiran snažan obaveštajni tim, koji je maskiran u predstavništvo jednog velikog zapadnog proizvođača automobila u Skoplju, a čije je tajno delovanje usmereno na to da se blokira postizanje kompromisnog rešenja Beograda i Prištine.

  Prema njegovim rečima — tim čine obaveštajci iz Bugarske, Albanije, Severne Makedonije i Nemačke.

  Drecun je za „Kurir“ istakao da se u pojedinim susednim državama vodi jaka kampanja protiv postizanja bilo kakvog kompromisnog rešenja između zvaničnog Beograda i privremenih institucija Prištine i dodao da Severna Makedonija postaje centar za snažno obaveštajno delovanje protiv interesa države Srbije.

  „Svako postizanje kompromisnog rešenja je temeljni stub stabilizacije ovog regiona, a ako se ne postigne kompromis između vlasti iz Beograda i predstavnika privremenih institucija iz Prištine — to je onda priprema za nove sukobe u regionu i za stvaranje takozvane ’velike Albanije‘“, rekao je Drecun.

  On je istakao i da bi makedonska vlast morala da odgovori na pitanje — koja je svrha formiranja obaveštajnog tima, koji ima za cilj da u potpunosti naškodi Srbiji.

  „Šta oni mogu da rade osim da prikupljaju informacije i da šire dezinformacije. Tim nije formiran da štiti naše interese, već da radi suprotno njima. To nije nimalo bezazleno, oni mogu da izvedu neku medijsku ili političku diverziju, mogu čak i da izazovu sukobe“, upozorava Drecun.

  Tagovi:
  Velika Albanija, obaveštajci, Makedonija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga