15:49 19 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  2931
  Pratite nas

  Narušavanje međunarodnog prava i međunarodnih normi postalo je praksa poslednjih deset godina, izjavio je predsednik partije „Alternativa bugarskog preporoda“ Rumen Petkov, a prenosi „Fokus“.

  Prema mišljenju bugarskog političara, kao primer za to može da posluži situacija (sa samoproglašenom nezavisnošću) Kosova i sa stvaranjem (takozvanih) oružanih snaga (na tom delu srpske teritorije). Petkov je rekao da su Savet bezbednosti UN i NATO „progutali“ ovu činjenicu.

  „Stav Ujedinjenih nacija i NATO je da (takozvano) Kosovo ne može da formira svoju armiju. Početkom ove godine (takozvano) Kosovo je dobilo svoje oružane snage od članice NATO, od Sjedinjenih Američkih Država, a to su progutali i Savet bezbednosti UN i NATO“, istakao je on.

  Petkov je više puta izjavio da ono što se dešava na (takozvanom) Kosovu mora da se odražava i na čitav region. Krajem maja je zbog sukoba i naknadnog pogoršanja situacije, političar takođe pozvao Bugarsku, kao članicu Evropske unije i NATO, da se izjasni o potrebi da se zabrani vojska (takozvanog) Kosova i da se — „ne čeka novi sukob koji bi doveo do velikog broja žrtava“.

  Tagovi:
  vojska, Kosovo, EU, Savet bezbednosti UN, NATO, Bugarska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga