13:16 25 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  2803
  Pratite nas

  Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je da se na Sinjajevini ne sme uspostaviti vojni poligon, jer bi to zatrovalo i uništilo tu svetu planinu.

  On je rekao i da vlast planira da tu planinu da u ruke naslednicima naci-fašizma.

  Amfilohije je na Sinjajevini potpisao peticiju kojom se traži da ta planina bude proglašena za park prirode i da se odustane od uspostavljanja vojnog poligona na njoj, saopšteno je iz NVO „Sačuvajmo Sinjajevinu“.

  Kako dodaje, današnja vlast hoće da oskrnavi tu svetu planinu.

  „Kosovo i Metohija su zatrovani uranijumom, a vlast hoće isto da uradi Sinjajevini, da zatruje zemlju i vodu. Hoće da je da u ruke okupatorima, naslednicima naci-fašizma“, kazao je Amfilohije.

  Kako je istakao Amfilohije, oni hoće Sinjajevinu da pretvore u „poligon za zločine“.

  „Zar zbog toga postoji vlast u Crnoj Gori? Narode, imate blagoslov da branite ovu planinu, da se ne skrnavi i da ne krenu odavde novi zločini kao što kreću od Bondstila. Nadam se u Boga da će ovi naši što su na vlasti da shvate da to nije čast i dostojanstvo Crne Gore. Beščašće je da se dozvoli da se ovde uspostavi vojni poligon. Na ovom mestu mora da se kaže istina Božija“, poručio je mitropolit crnogorsko-primorski.

  Vlada Crne Gore planira da na delu planine Sinjajevine bude izgrađen vojni poligon za vojne vežbe, a kako je Crna Gora članica NATO-a to bi podrazumevalo i da njihovi vojnici mogu da vežbaju na toj planini. Tome se oštro protive pojedini građani koji su osnovali NVO i koji sakupljaju potpise da se sačuva Sinjajevina, prenosi B 92.

  Tagovi:
  Vojska Crne Gore, NATO, Mitropolit Amfilohije, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga