13:03 09 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 944
  Pratite nas

  Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je da će Srpska sledeće nedelje podneti tužbu protiv Uprave za indirektno oporezivanje i Federacije BiH zbog neprimenjivanja novih koeficijenata za raspodelu prihoda od indirektnih poreza.

  On je podsetio da je tužba najavljena još u aprilu, a do sada nije pokrenuta zbog molbe premijera FBiH Fadila Novalića da se sačeka da budu formirane federalna i kantonalne vlade, prenosi RTRS.

  „Tužba je spremna i u ponedeljak će biti i potpisana, samo naše institucije moraju da daju saglasnosti. Naše Pravobranilaštvo radi na tome“, rekao je Višković.

  On je naglasio da Srpska više ne može da čeka jer mora da zaštiti svoj budžet i dodao da Srpska i njeni građani zbog trenutne situacije trpe veliku štetu, prenosi Tanjug.

  Samo u prva tri meseca ove godine Republika Srpska je pretrpela štetu od oko 20 miliona maraka zbog neraspodele sredstava od PDV-a, a od tog novca trebalo bi da se izdvajaju plate javnom sektoru, penzije i socijalna davanja.

  U Upravi za indirektno oporezivanje se nadaju da neće biti tuženi. Kažu da samo sprovode odluke Upravnog odbora koji od 2017. godine nije usvojio novu odluku o koeficijentima za raspodelu prihoda od PDV-a. Već drugu godinu članovi Upravnog odbora ne mogu da se usaglase oko koeficijenata, navodi RTRS.

  Tagovi:
  Federacija BiH, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga