18:16 27 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  11119
  Pratite nas

  Službenici policije Albanije boravili su na području Andrijevice i Berana u skladu sa sporazumom dveju država, a u vezi sagledavanja stanja graničnih piramida i oznaka od strane albanske policije i službenika uprava za nekretnine dveju država.

  To je obrazloženje crnogorske policije koje je usledilo nakon informacija koje su se pojavile u medijima o tome da je uočeno prisustvo službenika policije Albanije na teritoriji Crne Gore.

  „Napominjemo da postoji uredna evidencija na graničnom prelazu Grnčar o ulasku i izlasku pomenutih službenika i vozila, kao i o vremenskom periodu njihovog zadržavanja u pograničnom delu naše države“, navedeno je u saopštenju, u kojem se navodi i da službenici Uprave policije imaju višestruku i kvalitetnu saradnju sa graničnom policijom Republike Albanije.

  Ta se saradnja, kako navode, ogleda u brojnim kontaktima i zajedničkom radu u Zajedničkom centru za policijsku saradnju u Plavu, u redovnim sastancima na centralnom, regionalnom i lokalnom nivou, kao i u radu zajedničkih graničnih patrola Crne Gore i Albanije u pograničnom delu.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga