13:56 22 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  5257
  Pratite nas

  Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u Šibeniku da je granica Hrvatske s BiH, Srbijom i Crnom Gorom najduža spoljna istočna granica Evropske unije, koju policija te zemlje obezbeđuje veoma dobro.

  Kitarovićeva je nakon trilateralnog sastanka sa slovenačkim i austrijskim kolegama Borutom Pahorom i Aleksandrom Van der Belenom rekla da je do sada više puta posetila hrvatske policajce na terenu i upoznala se sa svim problemima s kojima se susreću — od pokušaja ilegalnog prelaska do krijumčara ljudi, koji loše postupaju prema migrantima, zbog čega dolazi povređivanja.

  Govoreći o ulasku Hrvatske u Šengen zonu Kitarovićeva je rekla da veruje u podršku svih država-članica kada se o tome bude donosila odluka, jer je to u interesu svih, prenela je zagrebačka televizija N1.

  Za Sloveniju i Hrvatsku rekla je da su prijateljske države i da mogu da prevaziđu otvorena pitanja, kao i da dve države mnogo više toga spaja, nego razdvaja.

  „Smatram da će, kada hrvatska spoljna granica postane šengenska, to osnažiti i njeno čuvanje i da ćemo i na taj način, kao što i sada činimo, štititi ne samo hrvatski prostor, nego i ostale članice EU od bilo kakvih ugrožavanja“, rekla je Kitarovićeva, preneo je Tanjug.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga