13:47 22 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1522
  Pratite nas

  Konzorcijumi „Arkad“ i „Gasni razvoj i širenje u Bugarskoj“ vode teške pregovore o tome kako da podele svoje učešće u izgradnji bugarskog dela „Turskog toka“, saopštio je bugarski list „Medijapul“, pozivajući se na vladine i izvore u oblasti energetike.

  Prema izvorima upoznatim sa tokom pregovora, do aktuelne situacije doveo je spor konkurentskih kompanija o tome kako da podele poslove na realizaciji projekta.

  Za izvođača radova na izgradnji 474 kilometara cevi ranije je izabran „Arkad“, ali ga je onda operater „Bulgartransgas“ odstranio iz realizacije projekta zbog navodno kasno podnetih dokumenata i izabrao „Gasni razvoj i proširenje u Bugarskoj“ za novog izvođača radova.

  Komisija za zaštitu konkurencije odlučila je da je to rešenje neosnovano, kao i da „Arkad“ ostane izvođač. Kompanija „Gasni razvoj i proširenje u Bugarskoj“ osporava tu odluku, a sam „Bulgartransgas“ računa na brzo rešavanje situacije, kako bi se počelo sa postavljanjem cevi.

  Ako kompanije uspeju međusobno da se dogovore, „Gasni razvoj i proširenje u Bugarskoj“ će povući žalbu iz suda, zbog koje je odložen početak gradnje, piše „Medijapul“.

  Tagovi:
  Bugarska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga