22:15 13 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  2026
  Pratite nas

  Komesar Evropske unije za proširenje Johanes Han poručio je političkim liderima u BiH da nastave sa dijalogom bez daljeg odlaganja.

  „Formiranje vlasti u Bosni i Hercegovini od suštinske je važnosti za proces evropskih integracija. U tom kontekstu, angažovao sam se sa Predsedništvom BiH da ohrabrim političko vođstvo da sprovedu sporazum od 5. avgusta. Od njih očekujem da preuzmu odgovornost i nastave sa dijalogom radi imenovanja Saveta ministara, bez daljeg odlaganja, skoro godinu dana nakon održavanja izbora“, rekao je Han.

  On je istakao da je to neophodno kako bi se krenulo dalje nakon mišljenja Evropske komisije o zahtevu BiH za članstvo u EU.

  „Ne postoji kredibilna alternativa EU za perspektivu Bosne i Hercegovine. Trenutni zastoj podriva opravdana očekivanja građana Bosne i Hercegovine za prosperitetnu budućnost u svojoj zemlji“, rekao je Han, preneo je Tanjug.

  Danas je istekao rok od mesec dana da se formira vlast u BiH, koji je postavljen na osnovu sporazuma koji su 5. avgusta potpisala tri člana Predsedništva BiH.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga