21:13 24 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  1021306
  Pratite nas

  Crnogorska policija je oko 11.20 časova u centru Podgorice uhapsila predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića i generalnog sekretara te partije Vladislava Dajkovića.

  Milačiću je policija stavila lisice na ruke nakon što se popeo na krov automobila i pokušao da održi govor ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva.

  Do incidenta je došlo oko 11 časova kada je, kako tvrdi Milačić, policija „nepropisno i nezakonito“ zaustavila vozilo Prave sa rekvizitima, nakon što su pokušali da održe pres-konferenciju ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva. Tokom akcije policajci su koristili i sprej za oči.

  Hapšenje Marka Milačića
  Prava Crna Gora
  Hapšenje Marka Milačića

  Milačić je kazao da je dužan da se u ime ćuteće Crne Gore i ćutećih pravnika oprosti od (crnogorskog) pravosuđa preminulog od ćutanja.

  „Pravdo, ostala si sama bez tužilaštva koje bi te dostojno čuvalo“, poručio je između ostalog Milačić, prije nego što ga je privela policija.

  Policija je tako sprečila Milačića da napravi performans sa mrtvačkim kovčegom i tako, na simboličan način, održi opelo crnogorskom sudstvu i tužilaštvu.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga