17:37 20 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  33200
  Pratite nas

  Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić lišen je slobode odmah po izlasku iz sudnice Prekršajnog suda pola sata posle ponoći po naredbi nadležnog tužioca, a po krivičnoj prijavi zbog krivičnog dela nepostupanje po naredbi za udaljenje.

  Sa njim su ponovo uhapšeni i sekretar Prave Crne Gore Vladislav Dajković i član Prave Dragoje Vlahović.

  Oni su lišeni slobode odmah po završetku suđenja u Prekršajnom sudu pola sata posle ponoći, gde su prethodno saslušavani pet sati zbog prekršaja iz Člana 11 Zakona o javnom redu i miru, koji im je takođe stavljen na teret.

  Prava Crna Gora osuđuje sraman čin psihičkog i fizičkog maltretiranja povređenog predsednika Marka Milačića i ostalih njenih članova koji su celog dana držani u Upravi policije zbog prekršajnog dela, da bi im po naredbi sa vrha kriminalne piramide lisice na ruke stavili u ponoć, posle pet sekundi slobode, nakon pet sati ispitivanja zbog nepostojećeg krivičnog dela.

  Prava Crna Gora je pozvala svu javnost, medije, ambasade i organizacije u Crnoj Gori i van nje da stanu u odbranu osnovnog ljudskog prava, prava na slobodu rukovodstva i članova Prave Crne Gore, koje je uskraćeno bez ikakvog zakonskog osnova, po nalogu nadležnog državnog tužioca i ostalih sluga režima.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga