10:18 18 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  21472
  Pratite nas

  Nekoliko desetina građana okupilo se jutros ispred zgrade Uprave policije u Podgorici kako bi pružilo podršku uhapšenom lideru Prave Crne Gore Marku Milačiću.

  Prema navodima njegovog advokata, trenutno se čeka privođenje Milačića i njegovih kolega iz Prve Crne Gore Vladislava Dajkovića i Dragoja Vlahovića nadležnom osnovnom državnom tužiocu na saslušanje, koji će nakon toga doneti odluku da li će za krivično delo nepostupanje po naredbi za udaljenje iz Člana 379 krivičnog zakonika Crne Gore uhapšene pustiti na slobodu ili će odrediti dalje zadržavanje.

  Prema navodima branilaca Marka Milačića, zadržavanje je bez ikakvog pravnog osnova i pravno je nemoguće da se za navedeno krivično delo za koje je propisana minimalna kazna zatvora ljudi 24 časa drže u policijskom pritvoru, jer za ovakva krivična dela policija obično građanima upućuje poziv na kućnu adresu, budući da je za lišenje slobode od strane policije potrebno da budu ostvareni uslovi iz Člana 175 Zakona o krivičnom postupku, od kojih u ovom slučaju nijedan nije ostvaren.

  „Njihovo lišenje slobode je nezakonito i bez ikakvog pravnog utemeljenja“, tvrdi njihov advokat Žana Praščević Milačić.

  Ispred zgrade Uprave policije u znak podrške Milačiću došli su i poslanici DF-a Marina Jočić, Jovan Vučurović i Milutin Đukanović.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga