18:42 20 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 380
  Pratite nas

  U danu kada je u crnogorskom Tužilaštvu najavljeno saslušanje sekretara visokog državnog tužioca Nenada Vujoševića, predsednik „Atlas grupe“ Duško Knežević je objavio treći nastavak audio-snimka telefonskog razgovora o navodnoj korupciji u crnogorskom Tužilaštvu.

  Na snimku se, između ostalog, čuje da Knežević kaže Vujoševiću da će glavni specijalni tužilac (GST) Milivoje Katnić „spržiti“ vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića, prenele su „Vijesti“.

  U transkirptu koji je objavio taj podgorički dnevnik, Knežević ponovo upozorava Vujoševića da treba da se čuva, da je to saznao od „službe“, kojoj je pažnju na sekretara, kako veruje, skrenuo Stanković.

  Iz prilično nemuštog razgovora, sudeći prema transkriptu, Knežević kaže Vujoševiću da je Stanković to uradio da „zaštiti sebe, nije sigurno da zaštiti tebe“.

  Knežević u razgovoru pominje i tužioca Borčića, koji ga je navodno pozvao da sarađuju.

  U šifrovanom razgovoru Vujošević sugeriše Kneževiću da se direktno javi „tati“ koji čeka njegov poziv.

  „I tatini investitori, ti imaš sve to... tatini investitori po Beogradu da zidaju... Ko su ti tatini investitori“, pita Vujošević i dodaje da je to sve rekao tamo nekom, čije ime ne pominje.

  „Tatini investitori su mu već dali stan u Beogradu. Tatini investitori, to je... Pa bogami nema šta da govori službi. Služba i ovo neka sluša, neće mu biti dobro. Nego on je, on je... u stvari, on ne može ništa da završi, njega bez Boričića... nije ovo tačno da su ga imenovali za v.d-a, to će se tek u oktobru videti jer on je potpuno nebitan, on nema uticaja, razumeš li“, kaže Vujošević.

  Potom Knežević kaže da „ima za Katnića bombu“, ali da će prethodno „spržiti ove druge ljude“.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga