11:24 16 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1136
  Pratite nas

  Predsednik Glavnog odbora udruženja veterana iz rata u Hrvatskoj HVIDRA Josip Periša rekao je da oni smatraju da predsednik SDSS Milorad Pupovac u Hrvatskoj sprovodi „velikosrpsku politiku“ i da je „zloćudni tumor na najosetljivijem delu tela Republike Hrvatske“.

  „Njegovi ponovni istupi i izjave slovenačkom ’Delu‘ vrve još jednom od niza netačnih, neistinitih izjava koje optužuju i dele packe hrvatskim građanima i Republici Hrvatskoj. Vezujući se za ćirilicu, za ugroženost Srba u Hrvatskoj — način na koji se on obraća i na koji osuđuje Hrvatsku u inostranstvu, smatramo da to nije primereno i za nas je to neprihvatljivo“, rekao je Periša za televiziju N1 Zagreb.

  Periša je dodao i da će se zbog izjava Pupovca ljubljanskom „Delu“ saopštenjem obratiti hrvatskoj javnosti i Vladi Hrvatske, preneo je „Jutarnji list“.

  Pupovac je u intervjuu za „Delo“, između ostalog, izjavio da je retrogradni proces u Hrvatskoj počeo da se razvija nakon oslobađajuće presude dvojici generala u Hagu 2012. Anti Gotovini i Mladenu Markaču, a ojačao je posle ulaska Hrvatske u Evropsku uniju, preneo je Tanjug.

  Pupovac je rekao i da je sve dostiglo „vrhunac“ protestima zbog postavljanja ćiriličnih tabli u Vukovaru.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga