03:43 19 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1390
  Pratite nas

  Predsednik Bugarske Rumen Radev pozvao je svoj narod da razmisli o tome da li je njihova država zaista demokratska i pravna država.

  „Period prelaska (na demokratiju) nam je otvorio oči da, kada se građanima oduzima vlast i koncentriše se u rukama uske grupe ljudi, taj uski krug će, neizbežno, početi da koristi institucije, finansijske i medijske instrumente kako bi jačao svoju vlast i kako bi zamenio korišćenje vlasti u korist građana, za korišćenje vlasti u svojim uskim partijskim i ličnim interesima“, rekao je Radev, a prenosi agencija „Fokus“.

  On kaže da treba postaviti pitanje — da li u Bugarskoj postoji podela vlasti, da li se garantuju ljudske slobode, da li je moguća ravnopravnost i da li mogu da utiču na rukovodstvo zemlje?

  „U Bugarskoj, uprkos Ustavu, Parlament zavisi od Vlade“, smatra predsednik Bugarske.

  „Kada slobodu medija i glas građana guše i kada korupcija u visokim krugovima vlasti postoje nekažnjiva — građani prestaju da veruju u pravnu državu“, izjavio je Radev.

  „Stanovnici zemlje gube poverenje u Vladu zemlje i kada se na netransparentan način troše ogromni resursi zemlje, dok kvalitet stečenog ne odgovara troškovima“, dodao je bugarski predsednik.

  Tagovi:
  Rumen Radev, Bugarska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga