15:55 17 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 601
  Pratite nas

  Predsednik „Atlas grupe“ Duško Knežević objavio je danas kratku verziju devetog po redu razgovora sa Nenadom Vujoševićem, sekretarom Vrhovnog državnog tužilaštva na temu postojanja navodne korupcije u crnogorskom tužilaštvu.

  Knežević je najnoviji audio-snamk objavio u danu kada je Vujošević doveden iz pritvora na drugo saslušanje u Specijalnom tužilaštvu.

  Na prvom saslušanju, nakon hapšenja, Vujošević je negirao da je uzimao novac od Kneževića za podmićivanje tužilaca.

  Podgoričke „Vijesti“ su objavile transkript ovog kratkog razgovora i dodaju da je Knežević najavio da će kompletan snimak razgovora sa Vujoševićem objaviti u sredu, 16. oktobra.

  Nakon što je Knežević zapretio da će objaviti snimak razgovora, Vujošević ga je zamolio da to odloži i da izostavi njega iz tih razgovora.

  Knežević mu na to kaže da mora da objavi upravo to, rekavši da je reč o „fukarizmu“.

  Vujošević ga dalje ubeđuje da „ovaj čovek (Ivica Stanković) mrtav ide, znači, samo mene da zapališ“.

  Uprkos ubeđivanju da je Stanković „mrtav“, odnosno da mu mandat ističe i da za, kako kaže, desetak dana neće imati više nikakvih ingerencija, Knežević kaže: „Korupcija tamo u onome, da se zna da ste me tri godine reketirali.“

  Međutim, Vujošević kaže da ga nisu reketirali, već da su Kneževiću pomagali, a biznismen odgovara: „Pa jeste pomagali za pare, ništa za poljupce, svaki put ste dolazili i tarifu određivali.“

  Tagovi:
  objavljivanje, snimak, Duško Knežević
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga