18:03 25 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  1404
  Pratite nas

  Disciplinska komisija UEFA pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Crne Gore zbog dešavanja na utakmici sedmog kola kvalifikacija za plasman na UEFA EURO 2020. između selekcija Kosova i Crne Gore.

  Na danas održanoj sjednici Disciplinska komisija UEFA je, na osnovu zvaničnih izvještaja službenih lica, pokrenula postupak zbog nereda u kojima su učestvovali navijači dvije selekcije.

  Fudbalskom savezu Crne Gore na teret se stavljaju prekršaji iz Člana 16 Disciplinskog pravilnika — ubacivanje objekata i neredi među navijačima, koji su se dogodili u osmom minutu susreta odigranog na stadionu „Fadilj Vokri“ u Prištini. U izvještaju delegata navodi se da su navijači Kosova gestovima provocirali navijače Crne Gore, nakon čega je došlo do sukoba između navijača Crne Gore i obezbjeđenja.

  Disciplinski postupak pokrenut je i protiv Fudbalskog saveza Kosova zbog ubacivanja objekata — gađanja navijača gostujuće selekcije.

  Konačnu odluku Disciplinska komisija UEFA donijeće na narednoj sjednici koja će se održati 21. novembra 2019. godine.

  Podsjetimo, utakmicu u Prištini obilježili su tuča navijača Crne Gore i Kosova, skandiranje OVK, kao i zviždanje crnogorskoj himni.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga