17:45 14 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 301
  Pratite nas

  Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik organizovao je u Banjaluci prijem za delegaciju profesora i studenata Fakulteta bezbednosti i Pravnog fakulteta Međunarodnog državnog oblasnog univerziteta iz Moskve. Organizator posete je Fakultet bezbednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci.

  Dodik je gostima iz Rusije rekao da je Republika Srpska stabilna, da ostvaruje dobru saradnju sa Ruskom Federacijom i da se u teškim okolnostima bori sa ekonomskim izazovima, prenela je Radio-televizija Republike Srpske. Studentima iz Moskve naglasio je koliko je značajno očuvanje regionalnog mira i stabilnosti.

  „Najveći bezbednosni izazovi su povratak ratnika iz Sirije u BiH, migrantska kriza, kao i ova priča o NATO-u“, rekao je Dodik.

  Predsednik ruskog Naučno-pedagoškog saveta akademik Anatolij Kustov, rekao je da ova ustanova kolegama iz Srpske nudi saradnju u oblasti pravnih nauka, borbi protiv terorizma i suzbijanju kriminala i nereda.

  Rektor Banjalučkog univerziteta Radoslav Gajanin pohvalio je saradnju kolega iz Banjaluke i Moskve, i posebno naučni skup u organizaciji Fakulteta bezbednosnih nauka.

  Dekan Fakulteta bezbednosnih nauka u Banjaluci Predrag Ćeranić je rekao da imaju plodonosnu saradnju sa kolegama iz Moskve, te da ruski studenti i profesori učestvuju na konferenciji ovog fakulteta pod nazivom „Nauka u funkciji bezbednosti“.

  Vođa Katedre socijalne bezbednosti na Fakultetu bezbednosti iz Moskve Jelena Priorova rekla je da moskovski i banjalučki univerzitet uspešno sarađuju na planu nauke, razmene studenata i studentske prakse.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga