20:26 06 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  15821
  Pratite nas

  Nakon više od godinu dana od izbora, BiH je na korak do rešenja političke krize, pošto se Predsedništvo BiH na današnjoj Posebnoj sednici saglasilo da Zoran Tegeltija, iz SNSD-a, bude mandatar i budući predsedavajući Saveta ministara BiH.

  Sarajevski portal „Kliks“ je objavio da je dogovoreno da BiH u sedište NATO-a pošalje program reformi, a to će uraditi Stalna misija.

  Informaciju o izboru Tegeltije je potvrdio portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

  „Predsedništvo BiH je upravo imenovalo Zorana Tegeltiju iz SNSD-a za kandidata za predsedavajućeg Saveta ministara BiH“, napisao je Kovačević na svom Tviter nalogu.

  Tegeltija je nakon imenovanja izjavio da je za odluku saznao iz medija.

  „Ništa još ne znam, čitam na portalima kao i vi. Ako se ova vest potvrdi, sutra ćemo razgovarati o programu i svemu ostalom“, rekao je Tegeltija banjalučkim „Nezavisnim novinama“.

  Ko je Zoran Tegeltija

  Zoran Tegeltija na funkciju stiže kao član Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Republike Srpske, čiji je član od 1998. godine.

  Rođen je u Mrkonjić Gradu 1961. godine, a nakon završetka gimnazije, seli se u Sarajevo gde završava Ekonomski fakultet.

  Pre političkih funkcija, Tegeltija je radio kao šef i načelnik u Republičkoj upravi javnih prihoda RS i Republičkoj upravi carina RS, kao i u Rafineriji nafte.

  Pre 19 godina izabran je za odbornika u Skupštini Opštine Mrkonjić Grad, a istovremeno je bio i poslanik u Narodnoj skupštini RS.

  Obavljao je i funkciju ministra finansija Republike Srpske od 2013. godine sve do prošlogodišnjih izbora.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga