21:57 16 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  25110
  Pratite nas

  Atlantski savet Bugarske je optužio Milovana Drecuna, predsednika Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije, da želi da uvuče Sofiju u špijunski skandal.

  „S obzirom na kontekst i izjave srpskog poslanika, možemo da pretpostavimo da bi na kraju od takvih zlonamernih izjava protiv Bugarske korist mogla da ima Moskva, koja ima nameru da iskoristi Beograd za širenje ruskog uticaja na Balkanu. Stoga je moguće da je reč o još jednoj akciji koja je podstaknuta iz Kremlja, a čiji je cilj da kompromituje našu zemlju pomoću lokalnih srpskih rukovodilaca“, navodi se u saopštenju Organizacije.

  Iz Atlantskog saveta su takođe istakli da srpski političar na taj način pokušava da skrene pažnju građana svoje zemlje sa skandala o špijunaži Srba u korist Rusije.

  „U ovom slučaju primenjuje se taktika ’klin se klinom izbija‘. Suprotstavljanje jednom skandalu pomoću drugog skandala. Stvar je u tome da je skandal sa vrbovanjem srpskog državljanina realan, dok je novi skandal, koji uključuje Bugarsku i Atlantski savet Bugarske, očigledno, izmišljen. Na kraju krajeva, Kremlj je zainteresovan za to“, zaključuje se u saopštenju bugarskog saveta.

  Srpski političar Milovan Drecun je skrenuo pažnju na saopštenje bugarskog Atlantskog saveza o opasnosti koja preti zbog toga što Srbija tokom vojnih vežbi koristi ruske sisteme S-400.

  Prema mišljenju Drecuna, nisu slučajni komentari bugarske organizacije o S-400 i „ruskom hibridnom ratu u Bugarskoj i njihovim pokušajima da izvrše terorističke napade u susednim zemljama“ baš u ovom trenutku.

  Tagovi:
  obaveštajna saradnja, s-400, Atlantski savet, Bugarska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga