16:05 20 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 6104
  Pratite nas

  Razlog posete bugarskog premijera Bojka Borisova Sjedinjenim Američkim Državama je potpisivanje ugovora o izgradnji nastavka „Turskog toka“ u Bugarskoj, smatra bugarski poslanik u Evropskom parlamentu Ivo Hristov.

  „Mislim da je premijer Borisov maštao o sasvim drugačijem sastanku, a ne da će on biti pozvan. Razlog zbog koga je on pozvan u Vašington je, naravno, potpisivanje ugovora o izgradnji ’Turskog toka‘ na teritoriji Bugarske. Naravno, nije reč o njegovom potpisu, ugovor je potpisan na nižem nivou, ali on je odgovoran za to“, rekao je Hristov za „Bugarsku slobodnu televiziju“.

  Prema mišljenju Hristova, spoljnu politiku Borisova karakteriše veština da dovodi u zabludu i SAD i Rusiju — „zavarava Ruse na račun toga kako dobro uspeva da obmane Amerikance, a obmanjuje Amerikance na račun toga kako uspeva da prevari Ruse“.

  Borisov je u septembru izjavio da je prekid izgradnje „Južnog toka“ usledio zbog pritiska Sjedinjenih Američkih Država i Zapadne Evrope.

  Bugarski premijer je 18. septembra prisustvovao ceremoniji potpisivanja sporazuma o izgradnji nastavka „Turskog toka“ u Bugarskoj.

  Sastanak između američkog predsednika Donalda Trampa i premijera Bugarske Bojka Borisova biće održan u 22.00 časa po srednjoevropskom vremenu.

  Tagovi:
  Borisov
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga