22:28 21 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 364
  Pratite nas

  Bugarski vojni ataše legalno je boravio na severu Kosova i radio je svoj posao, rekao je profesor istorije Jordan Bajev za televizijski kanal „Televizija Evropa“.

  Prema rečima Bajeva, izjava srpskog poslanika Milovana Drecuna, koji je rekao da je neprihvatljivo to što je bugarski vojni ataše putovao na sever Kosova, neumesna je, uzimajući u obzir odnose susednih zemalja i saradnju u vojnoj sferi.

  „Da li je bilo neophodno da se šalje takav signal baš na taj način? Duboko sumnjam u to. Osim toga, naš vojni ataše, sudeći po svemu, nije tamo besposličio, nije pio rakiju — oprostite na izrazu, nego je obavljao svoje dužnosti“, rekao je Bajev.

  Drecun je izjavio da je bugarski vojni ataše putovao na sever Kosova, razgovarao sa stanovništvom i pokušao da otkrije budući status tog regiona.

  „To je nešto što sa strane srpskih vlasti nije prihvatljivo. Kako biste vi reagovali da je naš vojni ataše otputovao u južni deo Bugarske, na primer, u Krdžali, i tamo razgovarao sa turskom nacionalnom manjinom o njihovom statusu i o tome šta će biti sa tom oblasti?“, izjavio je Drecun tom prilikom.

  Ranije je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da se bugarski vojni ataše bavi nedozvoljenim aktivnostima.

  Tagovi:
  Drecun, Bugarska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga