01:46 28 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  17117
  Pratite nas

  Crnogorski premijer Duško Marković i ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović razgovarali su sa ambasadorima Miodragom Vlahovićem, Nebojšom Kaluđerovićem i Željkom Perovićem, koji su se saglasili sa stavovima predsednika Vlade da njihova reakcija nije bila u skladu sa standardima i dobrom praksom u vršenju diplomatske dužnosti.

  Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, trojica ambasadora izrazila su žaljenje zbog kršenja profesionalnih pravila i pogrešne procene u vezi sa njihovim javnim istupanjem, prenose „Vijesti“.

  „Zauzet je stav da se propusti ovakvog karaktera ubuduće ne mogu tolerisati. Ministarstvo spoljnih poslova će u ovom slučaju postupiti u skladu sa Zakonom o spoljnim poslovima i pravilima službe“, navodi se u saopštenju.

  Ambasador Crne Gore pri Svetoj Stolici i Suverenom Viteškom Malteškom redu Miodrag Vlahović, crnogorski ambasador u SAD Nebojša Kaluđerović i ambasador Crne Gore u Austriji Željko Perović pozvani su na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova jer su ranije platili kaznu od 600 evra izrečenu suspendovanoj službenici Ministarstva spoljnih poslova Mirni Nikčević.

  Prethodno je suspendovana službenica Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore Mirna Nikčević saopštila da će njenu novčanu kaznu, koja joj je izrečena zbog vređanja vernika Mitropolije crnogorske-primorske Srpske pravoslavne crkve, platiti trojica ambasadora, preneo je Tanjug.

  Mirni Nikčević je Sud za prekršaje odredio kaznu od 600 evra zbog vređanja vernika Mitropolije crnogorske-primorske SPC, koji su se na Trojčindanski dan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga