01:55 08 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1454
  Pratite nas

  Hrvatska bezbednosna agencija (SOA) iznela je večeras, povodom krivične prijave BIA protiv dva lica zbog špijuniranja u korist Hrvatske, optužbe na račun Srbije, koje, inače, nemaju veze sa ovim slučajem.

  SOA u saopštenju tvrdi da je reč o konstruisanoj krivičnoj prijavi sa ciljem da se skrene pažnja domaće i međunarodne javnosti s ozbiljnih afera u Srbiji.

  "Srpske obaveštajne institucije, radi prikrivanja sumnji u kršenje međunarodnog prava i relativiziranja rada svojih političkih, sigurnosnih i vojnih tela za interese trećih država, kontinuirano agresivno nastupaju prema Republici Hrvatskoj i njenim građanima, kao i prema saveznicima u NATO-u", tvrdi SOA u saopštenju objavljenom na njenom Internet sajtu.

  SOA takođe tvrdi da Srbija sistemski zloupotrebljava svoj bezbednosni aparat za ometanje rasvetljavanja sudbine nasilno odvedenih i nestalih osoba tokom rata u Hrvatskoj i za prikrivanje navodnih ratnih zločina počinjenih nad hrvatskim civilima i vojnicima tokom onoga što SOA nayiva velikosrpskom agresijom na Hrvatsku, između ostalog i, kako kažu, ovakvim optužnicama.

  Bezbednosno-informativna agencija saopštila je da je podnela krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici protiv hrvatskog državljanina Nikole Kajkića i srpskog državljanina Dražena Letića, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo špijunaža iz člana 315 Krivičnog zakonika Srbije.

  Tagovi:
  špijuni
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga