04:01 17 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 30811
  Pratite nas

  Transport ruskih helikoptera Mi-35M preko Bugarske u Srbiju nije razlog za zabrinutost bugarskog Ministarstvo odbrane, jer je dozvola za njihov prevoz tražena i izdata u skladu sa međunarodnim pravilima, rekao je zamenik ministra odbrane Bugarske Atanas Zaprjanov za bugarski TV kanal „Televizija Evropa“.

  „To što se dogodilo, nije nas uznemirilo. Štaviše, helikopter je bio rastavljen prilikom transporta. To su vazdušne vojne isporuke. I NATO vrši takve isporuke i leti vazdušnim prostorom Rusije, kada, na primer, ide u Avganistan“, dodao je on.

  Na komentar voditelja da se u srpskim medijima govori o pripremi za potencijalni konflikt na Kosovu pomoću ruskog naoružanja, Zaprjanov je apelovao da se ne komentarišu takve informacije.

  Četiri nova helikoptera Mi-35M koje je Srbija kupila od Rusije, stigla su 2. decembra u Srbiju. Reč je o tipu helikoptera kakvog do sada nije bilo u jedinicama Vojske Srbije, a koji će još više ojačati naše vazduhoplovne snage. Bilo je najavljeno da će novi helikopteri stići u prvom kvartalu 2020. godine, ali ih je Rusija isporučila pre predviđenog roka i to dva dana uoči susreta predsednika Srbije i Rusije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, u Sočiju. 

  Tagovi:
  helikopteri, Srbija, Mi-35M
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga