21:46 16 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1191
  Pratite nas

  Autobus hrvatske predsednice i kandidatkinje za novi mandat Kolinde Grabar Kitarović učestvovao je u manjoj saobraćajnoj nesreći u Malom Bukovcu u Krapinsko-zagorskoj županiji, javlja RTL.

  Nezgoda se dogodila juče kada je vozač autobusa, u kojem se nalazila predsednica, zakačio vozilo koje se nalazilo na putu i nakon toga nastavilo put do Lobora, gde je Kolinda Grabar Kitarović imala predizborni skup.

  Oštećena Silvija Soldo, čije je vozilo autobus zakačio, izjavila je za RTL da se nesreća dogodila na „nezgodnom i dosta uskom putu“.

  „Na putu nije bilo prostora da bih mogla malo više desno da stanem. Sin i ja smo bili u autu i primetili smo da povorka ide prema nama“, ispričala je ona, dodajući da je auto ispred nje imao sreće i stao je ispred jedne porodične kuće.

  „Stala sam iza tog automobila, pomerila sam se najviše udesno koliko sa mogla da ne sletim u jarak. Povorka je prolazila mimo nas, čini mi se da su bila dva automobila ispred autobusa. Oni su prošli, a autobus nas je okrznuo. Slupan mi je celi levi deo automobila, retrovizor je otkinut, a najviše su stradala zadnja vrata gde mi je dete sedelo. On je malo udario kolenom i malo ga boli, pa mora na pregled kod hirurga“, kazala je Silvija Soldo.

  „Najviše me začudilo da niko od te silne povorke nije stao, jer je to baš bio udarac. Niko se nije okrenuo da vidi šta se dogodilo. To mi je neverovatno“, rekla je ona i dodala da je ni kasnije niko nije kontaktirao iz Kabineta predsednice.

  Kako je protekao uviđaj

  Žena je nazvala policiju koja je izvršila uviđaj.

  „Sve je trajalo oko dva sata dok je izvršen uviđaj. Drugi deo policije je išao u Lobor gde je bio autobus“, ispričala je žena za RTL.

  Ona je dodala da nije kriva za nezgodu jer je njen automobil bio „skroz desno“ na putu.

  „Pitam se da je neko stradao, kako bi nam se moglo pomoći?“, kazala je i dodala da je sreća da niko nije teže povređen.

  Gorak ukus mi je zbog ignorisanja. Smatram da je to bilo jako ružno“, kazala je i dodala da je poslala dopis Kabinetu predsednice.

  „Uputila sam dopis u kojem sam se zapitala kakvu poruku time šaljemo deci? Da budu nehajni i nemirni. Da sam zgazila psa, stala bih i pomogla“, zaključila je Silvija Soldo.

  U policiji su za RTL potvrdili da se nezgoda dogodila. Objasnili su da se štićena kolona nikad ne zaustavlja ako je reč o manjoj saobraćajnoj nesreći, već stane na prvoj mogućoj lokaciji kako bi se napravio uviđaj.

  Tako je bilo i sinoć, kažu u policiji. Policijska patrola je na mestu događaja zajedno s oštećenom čekala ekipu za uviđaj koji je prvo obavljen na toj lokaciji, a potom u Loboru gde se nalazio autobus koji koristi predsednica u izbornoj kampanji, preneo je Tanjug.

  Iz predizbornog štaba predsednice poručuju da će njen izaslanik posetiti sutra oštećenu Silviju Soldo.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga