18:40 11 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  1045
  Pratite nas

  Premijer Crne Gore Duško Marković boraviće 14. decembra u zvaničnoj posjeti Vatikanu na poziv državnog sekretara kardinala Pjetra Parolina, najavljeno je iz Vlade. Tom prilikom će biti razgovarano i o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovjesti, navedeno je u Platformi za zvaničnu posjetu Markovića Svetoj Stolici koju je danas usvojila Vlada.

  „Imajući u vidu značaj koji Crna Gora pridaje pitanju vjerskih sloboda i prava, susreti u Vatikanu biće prilika da se istaknu aktivnosti u kontekstu normiranja položaja vjerskih zajednica kroz potvrđivanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica saglasno najvišim međunarodnim pravnim standardima u ovoj oblasti“, navedeno je u toj platformi.

  Osim sa Parolinijem, Marković će imati prijem i razgovor sa papom Franjom, kao i sa sekretarom za odnose sa drugim državama monsinjorom Polom Galagerom.

  Mitropolija crnogorsko-primorska SPC objavila je ranije pismo pape Franje u kojem je on naveo da Predlog zakona o slobodi vjeroispovjesti mora da bude donesen po demokratskim principima i da moraju da ga prihvate sve vjerske zajednice. Poglavar Rimokatoličke crkve je odgovorio na pismo koje je dobio od patrijarha SPC Irineja, navode u MCP.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga