16:04 19 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  1869
  Pratite nas

  Crna Gora će od kompanije „Elbit“ iz Izraela kupiti naoružanje za borbena vozila, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković, navodeći da će dvije pješadijske čete biti kompletno opremljene.

  Uoči posjete Izraelu, Bošković je rekao da je Vlada dogovorila da Crna Gora uđe u aranžman sa Izraelom i njenom kompanijom „Elbit“ kako bi naoružala borbena vozila.

  On je kazao da je to spoj koji će omogućiti najbolju moguću opremljenost pripadnika Vojske Crne Gore, a prije svega pješadijskih jedinica.

  „To nam je bio plan, da dvije pješadijske čete VCG opremimo lakooklopnim vozilima, kako bismo im omogućili da mogu bez izlaganja opasnosti izvršavati svoje zadatke, a na najbolji mogući način omogućiti njihovo participiranje u međunarodnim misijama“, rekao je Bošković.

  On je podsjetio i da će Turska Vojski CG donirati 16 miliona evra za obnovu kompletnog voznog parka, prije svega transportnog programa.

  „Na taj način će, nakon što su nabavljeni helikopteri, biti zaokružen jedan veliki proces modernizacije VCG“, rekao je Bošković.

  Podsjetimo, portal „Balkanska bezbjednosna mreža“ krajem novembra naveo je da je u budžetu Crne Gore za 2020. godinu predviđeno da se uzme kredit od 35 miliona evra za nabavku borbenih stanica na daljinsko upravljanje za naoružavanje lakih oklopnih vozila JLTV, čiju je nabavku CG ugovorila sa vlastima SAD.

   

  Tagovi:
  Izrael, naoružanje, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga