22:46 16 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  51186
  Pratite nas

  Premijer Crne Gore Duško Marković poručio je da ne vidi razlog zašto bi Manastir Ostrog bio u vlasništvu Srpske patrijaršije, kada je Saborna crkva u Beogradu u vlasništvu države Srbije.

  „Zašto nije problem da je Saborna crkva u Beogradu vlasništvo države Srbije? Zašto bi Ostrog bio u vlasništvu Srpske patrijaršije?“, pitao je Marković tokom premijerskog sata, odgovarajući na pitanje Srđana Milića (SNP) o državnoj imovini i Predlogu zakona o slobodi vjeroispovjesti. Marković je Miliću poručio da nema potrebe za nervozom.

  Milić je u odgovoru premijeru ocijenio da treba zaštiti građane od mržnje koju vlast čini Predlogom zakona o slobodi vjeroispovjesti.

  „Čude me stručnjaci iz Vlade koji su pravnici, a pozivaju se na imovinski zakon i pokušavaju da otimaju imovinu kroz slobodu vjeroispovjesti, a ne kroz zakon o svojinsko-pravnim odnosima i imovini. Pozivam vas da povučete ovaj zakon, jer je već ovo što je dogovoreno sa Rimokatoličkom crkvom i Islamskom zajednicom kroz temeljni ugovor iznad zakona. Je li to definisano Ustavom da postoji supremacija međunarodnih zakona? Budite do kraja pošteni i napišite zakon o otimanju imovine SPC jer se nijedan od ovih članova ne odnosi na druge vjerske zajednice“, kazao je Milić.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga