04:58 28 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 4410
  Pratite nas

  Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da neće biti nikakvog integracionog plana u NATO i da je to navedeno u Programu reformi BiH, u kome se kaže da nema prejudiciranja članstva.

  „Veoma je jasno da je Program reformi dokument koji raskida sa kontinuitetom koji smo u prošlosti imali u vezi sa iskazivanjem NATO integracija, kao što je to, recimo, činio bivši član Predsedništva BiH Mladen Ivanić“, rekao je Dodik.

  Dodik je naveo da je Ivanić u Predsedništvu BiH usvojio Spoljnopolitičku strategiju u kojoj piše da je najvažniji prioritet integracija u NATO i pored činjenice da je Narodna skupština Republike Srpske 2018. godine donela Rezoluciju o vojnoj neutralnosti.

  On kaže da u Programu reformi nema nijedne reči o nastavku kretanja BiH u NATO, dodajući da taj dokument ljudi čitaju na razne načine. Upitan da prokomentariše tvrdnje opozicije u Republici Srpskoj da Program reformi predstavlja ulazak u NATO, Dodik je rekao da je opozicija i ranije tvrdila i sada tvrdi bez obzira šta vide i šta pročitaju, što je njihov politički otklon te vrste.

  „Nemoguće je to pripisati SNSD-u. SNSD je tražio da se u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvoji Rezolucija o vojnoj neutralnosti, dok SDS i PDP za to nisu glasali“, podsetio je Dodik.

  On je dodao da SDS i PDP nekom vlastitom mimikrijom pokušavaju da etabliraju vlastiti položaj. Dodik navodi da su SDS i PDP, kao učesnici vlasti na nivou BiH, skidali sa dnevnog reda akcioni plan, čime su mu produžavali život, ali da nisu imali snage da dođu u Savet ministara i da kažu da ga odbijaju.

  „Imali su priliku. Zašto to nisu uradili? Ko im je branio? Sada džaba galame“, rekao je Dodik i naglasio da je odbijen akcioni plan i usvojen reformski plan, prenela je „Srna“.

  Dodik je rekao da će javnost do detalja biti upoznata o Programu reformi BiH.

  „Tu se od naroda ništa nije krilo“, rekao je on.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga