08:33 26 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (480)
  1120
  Pratite nas

  Poslanici vladajuće većine u crnogorskom parlamentu izglasali su dnevni red današnje sednice, na kojoj će se, između ostalog, naći i Predlog zakona o slobodi veroispovesti, čijem usvajanju se protivi Mitropolija crnogorsko-primorska i deo opozicije.

  Stavljanju ove tačke na dnevni red sednice parlamenta prethodilo je desetominutno izlaganje jednog od lidera Demokratskog fronta — Andrije Mandića, koji je u više navrata od poslanika tražio da ne dignu ruku za ovaj zakon.

  Upućujući, kako je rekao, poslednju molbu poslanicima da ne glasaju za stavljanje Predloga zakona o slobodi veroispovesti na dnevni red parlamenta, Mandić je poručio da za taj zakon ruke neće dići oni iz vlade.

  Mandić je podsetio na prokletstvo Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Vasilija Ostroškog kada je reč o oduzimanju crkvene imovine, što su predsednik parlamenta Ivan Brajović i pojedini poslanici protumačili kao prokletstvo.

  Mandić se posebno obratio „bratskom molbom“ poslanicima islamske i katoličke veroispovesti da ne glasaju za uvrštavanje pomenutog zakona na dnevni red.

  Takođe, rekao je i da su poslanici dela opozicije samo zahvaljujući mitropolitu Amfilohiju odustali od planiranog scenarija da u parlamentu onemoguće raspravu o spornom Predlogu zakona.

  Kako je rekao Mandić, da nisu poslušali mitropolita ispred parlamenta, danas bi i u četvrtak, kada bude glasano o tom predlogu, bilo hiljade ljudi, kao što ih je u subotu bilo u Nikšiću i, kako je rekao, ovaj parlament bi goreo.

  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (480)
  Tagovi:
  crna gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga