16:13 28 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (259)
  0 590
  Pratite nas

  Politička partija Prava Crna Gora pozvala je danas Demokratski front da za sutra zakaže protest protiv usvajanja Predloga zakona o slobodi veroispovesti. Ukoliko DF to ne učini, Prava Crna Gora će sama organizovati protest.

  „Imajući u vidu istorijsku važnost trenutka i polazeći od najčvršćeg uvjerenja da nas u ovakvim trenucima samo sloga može spasiti, a s obzirom na jasan stav iskazan na Saboru u Nikšiću — da pravoslavni narod ima najdublju i iskonsku potrebu da se čuje njegov glas povodom predloga sramnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, glas naroda da se sačuva kanonska Crkva, te činjenicu da nam je ostalo malo vremena do najavljenog sjutrašnjeg izglasavanja Zakona, pozivamo Demokratski front, kao najjaču opozicionu grupaciju i politički subjekt koji okuplja nesumnjivo najveći broj pravoslavnog naroda u Crnoj Gori, da za sjutra zakaže protest ispred Skupštine Crne Gore. Prava Crna Gora, ali i sva prava, petrovićevska Crna Gora, biće uz vas i uz narod“, kaže se u saopštenju.

  „Niko nikada, a naročito u ovako važnom trenutku, nije bio protiv mirnog, civilizovanog, sabornog okupljanja naroda, koje neće imati nikakve rušilačke tendencije i namjere, već će predstavljati poslednji apel na savjest našoj braći koja su riješila da djeluju protiv svoje savjesti, protiv svog naroda i protiv svoje djece. Iako je odgovornost njihova, naša je obaveza pred Bogom da ih ukorimo i opomenemo. Obavezu imamo i prema Crkvi, koja nas je oblikovala i sačuvala kao narod, i prema sebi kao pojedincima koji su svjesni do čega će dovesti najavljeno usvajanje Zakona“, dodaju iz Prave Crne Gore.

  „Naša dužnost sjutra, pred našim precima i pred našim potomcima, jeste da ne budemo ni u kućama, ni u Parlamentu, već zajedno sa našim narodom tamo, gdje će oni, čijim će glasovima ovaj Zakon, kako najavljuju, biti usvojen, moći najbolje da nas vide — na ulici. Time bi jasno stavili do znanja i vlastima, i čitavoj Crnoj Gori, i istoriji da smo duboko protiv ovog antipravoslavnog i antidržavnog Zakona, čija je jedina namjera da zameće kavgu među braćom“, zaključuje se u saopštenju.

  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (259)
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga