09:19 26 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (480)
  11377
  Pratite nas

  U Skupštini Crne gore došlo je do incidenta tokom sednice na kojoj se glasalo o Predlogu zakona o slobodi veroispovesti. Skupštinsko obezbeđenje je ušlo u plenarnu salu i stalo između predsednika Skupštine Ivana Brajovića i poslanika DF-a. Poslanici DF-a traže da se sednica odloži za sutra.

  Premijer Marković i ministri napustili su plenarnu salu, poslanici DF-a Milan Knežević i Andrija Mandić polomili su deo tehnike koja se nalazi na stolu predsedavajućeg.

  Incidentu je prethodila eksplozija u skupštinskoj sali, a novinarima je rečeno da je u pitanju petarda. Prema nezvaničnim informacijama „Vijesti“, poslanik SDP-a Ranko Krivokapić gađan je flašom u glavu.

  Milun Zogović (DF) gađao je flašom Ivana Brajovića. Petardu ili najverovatnije suzavac u salu je bacio šef kluba DF-a Milutin Đukanović.

  „Mi smo spremni da se bijemo sa vama, svemu smo naredni, ovo je naš dom, mi smo poslanici, ovo nije vaš dom. Sednica se neće nastaviti dok se obezbeđenje ne obračuna sa DF-om“, rekao je Andrija Mandić, dok su poslanici DF-a bili u sali Skupštine.

  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (480)
  Tagovi:
  zakon o slobodi veroispovesti, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga