09:34 18 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  1254
  Pratite nas

  Predsjednici Albanije i lažne države Kosovo Ijir Meta i Hašim Tači pozdravili su usvajanje Zakona o javnom isticanju nacionalnih simbola u Crnoj Gori. Po tom zakonu, Albancima je omogućeno isticanje njihove zastave u Crnoj Gori. Zakon je izradio ministar Mehmed Zenka.

  Albanski predsjednik je istakao da cijeni da je to važan korak ka poštovanju prava manjina i u korist jačanja socijalne kohezije i njihovog doprinosa izgradnji vladavine zakona.

  „Čestitam ne samo albanskim političkim strankama, već i svim institucijama u Crnoj Gori koje su doprinijele usvajanju ovog važnog zakona“, kazao je Meta.

  Predsjednik lažne države Kosovo Hašim Tači rekao je da je usvajanje zakona o izboru, upotrebi i javnom iskazivanju nacionalnih simbola od strane crnogorskog parlamenta dobra vijest za sve zajednice koje žive u Crnoj Gori.

  Prema njegovim riječima, ova odluka dodatno jača multietničnost i osjećaj pripadnosti svakog građanina u Crnoj Gori.

  „U svakom demokratskom društvu vrlo je važno da nijedan pojedinac ili grupa nije marginalizovana, zaboravljena ili isključena. Kao predsjednik (lažne države) Kosova čestitam Crnoj Gori i svim albanskim sunarodnicima u ovoj susjednoj državi, koji su vjekovima čuvali naš nacionalni identitet“, rekao je on.

  Podsjetimo — ovaj zakon je donijet u momentu kada je vlast, zajedno sa manjinama, usvojila Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kojim se kreće u otimanje srpskih svetinja u Crnoj Gori.

  Tagovi:
  Crna Gora, Kosovo, Albanija, Hašim Tači
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga