08:21 20 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (215)
  35137
  Pratite nas

  Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić zadržan je nakon saslušanja u Upravi policije zbog povrede Člana 34 Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

  Iz te stranke tvrde da se Milačiću na teret stavlja da je bio organizator protestne šetnje u Podgorici nakon molebana u hramu, „dakle, šetnje koju je verujući narod samoinicijativno organizovao, u želji da se pobuni protiv neustavno donesenog Zakona o slobodi veroispovesti“.

  „Iako je u svom iskazu datom Upravi policije u svojstvu građanina pojasnio da predmetni skup nije imao organizatore, da su se učesnici šetnje sami okupili, kao što to čine svake večeri, a nakon što se osnovna državna tužiteljka izjasnila da ne postoje elementi krivičnog dela, Uprava policije je ipak odlučila da ga liši slobode do privođenja sudiji suda za prekršaje, bez ikakvog pravnog osnova utemeljenog u Prekršajnom zakonu, budući da u konkretnom slučaju ne postoje okolnosti koje Član 166 Zakona o prekršajima predviđa da bi neko lice bilo lišeno slobode“, pojašnjavaju iz Prave Crne Gore.

  Tvrde da je reč o montiranom političkom procesu kojim vlast želi da skloni svoje političke protivnike.

  „Prava Crna Gora najoštrije osuđuje još jedno u nizu sramnih hapšenja njenog predsednika, ali i svih drugih učesnika protesta koji su se ovih dana odigravali širom Crne Gore i poziva sve građane da se ne plaše, da izlaze na ulice u što većem broju, jer je vladajući režim očigledno u nikada većoj krizi. Hapsite, ali nas nećete ućutati. Proglašeni sramni Zakon o slobodi veroispovesti biće vaš kraj“, zaključuje se u saopštenju.
  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (215)
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga