00:58 17 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  0 2234
  Pratite nas

  Vladika Metodije je kazao je na Cetinju da je najveći dar koji je Gospod dao ljudskom rodu razum, ali da ga je čovjek upotrebljavao na način da je doveo u pitanje opstanak cijele planete.

  Mitropilit crnogorsko primorski Amfilohije poručio je svima da je srećan i blagosloven ovaj divni praznik- Božić.

  On je kazao da je tu sa nama vladika Dioklijski Metodije koji je upravo došao sa VMA iz Beograda gde je bio hospitalizovan nakon prebijanja na Đurđevića Tari, nakon čega ga je zamolio da kao iguman Cetinjskog manadtira on pozdravi okupljene.

  Vladika Metodije je kazao da je najveći dar koji je Gospod dao ljudskom rodu razum, ali da ga je čovjek upotrebljavao na način da je doveo u pitanje opstanak cijele planete.

  "Jedini narod koji je pokazao da zna šta je smisao našeg života na zemljinom šaru je ovaj ovdje. Progovorili su naši preci, i svetitelji, kao svjedoci Bogomladenca", kazao je vladika Metodije.

  "Zbog toga sam radostan jer se najveće čudo koje se desilo- desilo u našoj zemlji, a možda i na cijelom svijetu. To je ono što moramo da očuvamo", dodao je vladika.

  "Živjeli i veselite se i čuvajte taj plamen u srcima vašim" poručio je Metodije, radostan zbog činjenice da su na desetine i stotine hiljada vjernika ptoteklih dana prisutni na molebanima i litijama širom CG.

  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga