05:20 16 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 1123
  Pratite nas

  Predsednik Srpskog kluba Predstavničkog doma u parlamentu BiH Nenad Stevandić rekao je da će Republika Srpska prijaviti visokog predstavnika za BiH Valentina Incka Savetu bezbednosti UN jer ignoriše vehabijske i ekstremističke pokrete u BiH.

  „Incko već godinama ignoriše potencijalni terorizam u BiH, gde su potencijalne mete svi građani BiH, a opet, s druge strane se bavi prijavljivanjem verbalnog delikta (srpskog člana Predsedništva BiH Milorada) Dodika“, rekao je Stevandić povodom najave Incka da će tužiti Republiku Srpsku Savetu bezbednosti UN zbog izjava da je država.

  On je za današnje „Večernje novosti“ rekao da je Dodik stotinu puta rekao da je Republika Srpska država, pa i svi političari u Srpskoj.

  „Naša percepcija Republike Srpske jeste da je ona država. Mi je tako osećamo. Znamo mi dobro kakav je ustavnopravni poredak BiH i da je to potpuno drugo pitanje“, kaže Stevandić.

  Prema njegovim rečima, niko iz Srpske ne očekuje da Incko voli Republiku Srpsku i da prizna Dan Republike, a čak i kada bi došao na proslavu 9. januara, znalo bi se da je ne voli.

  „To je Inckov problem, a ne Republike Srpske“, zaključio je Stevandić.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga