13:50 08 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  0 1550
  Pratite nas

  Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici večeras je bio prepun, a oko 30.000 hiljada vjernika je sa platoa Hrama krenulo u molitveni hod.

  Večerašnju litiju sa ikonama i crkvenim barjacima predvodio je arhimandrit Ilarion (Lupulović), iguman manastira Draganac i arhijerejski zamjenik episkopa raško-prizrenskog Teodosija.

  Po povratku litije ispred Sabornog hrama, otac Ilarion, zamjenik episkopa raško-prizrenskog, blagoslovio je skup.

  „Narode Božiji, video sam obavještenje o ovom događaju, gdje je pisalo da treba da predvodim ovu litiju, a ja sam zapravo došao da krenem za vama. Zato što su oči svih danas uprte u Crnu Goru“, kazao je Ilarion.

  Litija u Podgorici predvođena sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve. Litija je organizovana u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.
  © Sputnik / Nebojša Popović
  Litija je organizovana u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

  On je dodao da je došao da prenese blagoslov vladike Teodosija i sveštenika, monaha, igumana i igumanija, ali i pozdrav svetoga kralja Stefana Dečanskog.

  Arhimandrit Ilarion, zamenik eiskopa raško-prizrenskog Teodosija, sa sveštenstvom koje je došlo sa Kosova i Metohije nakon litije u Podgorici. Litija je organizovana u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.
  © Sputnik / Nebojša Popović
  Arhimandrit Ilarion, zamenik eiskopa raško-prizrenskog Teodosija, sa sveštenstvom koje je došlo sa Kosova i Metohije nakon litije u Podgorici.

  „Hvala vam što ste me udostojili da se priključim u vašoj litiji koja vodi u Nebeski Jerusalim“, poručio je arimandrit Ilarion, i dodao da treba da se molimo danas za one koji ne znaju šta čine.

  Moleban u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici
  © Sputnik / Nebojša Popović
  Moleban u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici

  „Ove litije su već pobedile, zato što je ljepota jača od rugla“, kazao je Ilarion.

  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  Tagovi:
  moleban, Podgorica, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga