20:12 14 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  47278
  Pratite nas

  Razgovarajući sa Milom Đukanovićem o aktuelnim prilikama u Crnoj Gori, u kontekstu usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti, ambasadorka Velike Britanije u Podgorici Alison Kemp je ocijenila da Crna Gora ima apsolutno suvereno pravo da donosi zakone kojim reguliše i uređuje bilo koje pitanje.

  Ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva je kazala da je „u ovom slučaju sada fokus na implementaciji“ pomenutog zakona, uz visoku ocjenu za uzdržanost koju je crnogorska policija pokazala tokom nedavnih protesta.

  Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je Kemp, na njenu inicijativu, u svijetlu izlaska Velike Britanije iz EU i definisanja okvira budućih odnosa sa Crnom Gorom u tom kontekstu.

  Kemp je, kako je saopšteno iz Kabineta Đukanovića, najavila dalju apsolutnu podršku reformama u Crnoj Gori, uključujući odbranu i bezbjednost, vladavinu prava i slobodne i odgovorne medije.

  Crna Gora, kako se navodi, može računati i na podršku Ujedinjenog Kraljevstva u borbi protiv „malignih uticaja“, kao i u reformama baziranim na zajedničkim vrijednostima kroz savezništvo u NATO-u i proces evropske integracije.

  Tagovi:
  Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga