06:19 26 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  12832
  Pratite nas

  Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić reagovao je na izjavu ambasadorke Velike Britanije Alison Kemp da Podgorica može računati na podršku Londona u borbi protiv „malignih uticaja“, porukom da to može samo neko kome su strani svi principi diplomatije.

  Istakavši da je britanska ambasadorka „malignim faktorom“ proglasila domaćina kuće u kojoj boravi, Milačić je ukazao da je srpski narod prepoznatljiv po gostoprimstvu.
  „Srbi su uvek bili gotovi i život svoj dati da bi zaštitili gosta od bilo kakvog zla koje mu je pretilo. Ali, takvih gostiju, kao Vas gospođo Kemp, zaista nismo gledali“, naveo je Milačić.
  Upitavši da li je to neko novo vreme, neki neokolonijalni svet koji je, kako je naveo, Velika Britanija nametnula dobrom delu planete ili samo odsustvo elementarne pristojnosti i dobrog vaspitanja, Milačić kaže da se to još ne zna.
  „Ali, proglasiti domaćina kuće u kojoj se boravi ’malignim faktorom‘, može samo neko kome su strani svi principi diplomatije, ali i ljudskost“, poručio je Milačić u odgovoru britanskoj ambasadorki.
  U saopštenju je Milačić naveo i da je ambsadorka Kemp pružanjem podrške aktuelnoj vlasti u borbi, kako kaže, protiv svog naroda, pogazila sve vrednosti za koje se deklarativno zalaže Velika Britanija.
  „Sve ste to ogolili i izveli sebe na čistac, dajući kvalifikaciju koju nismo čuli od uspona nacizma u prošlom veku“, naveo je Milačić.
  Pozvao je ambasadorku da se priseti da je sve ljudsko prolazno, da su mnoga carstva završila na zgarištu, da, kako je rekao, „možete sve što hoćete, ali ne i dokle hoćete“.

  Tagovi:
  odgovor, britanski ambasador, Milačić, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga