19:48 05 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  0 3242
  Pratite nas

  Direktorka OŠ „Jugoslavija“ u Baru Biljana Vukmanović kazala je portalu RTCG da je pokrenula disciplinski postupak protiv učiteljice te škole Rade Višnjić, koja je učenicima na času zadala da crtaju trobojku.

  Fotografija učenika koji u rukama drže iscrtane trobojke, objavljena je na društvenoj mreži Fejsbuk.

  „U vezi s navedenim slučajem odmah su po saznanju preduzete mere iz nadležnosti direktora i pokrenut je disciplinski postupak. Naša škola nije mesto u kome će se demonstrirati otvoreno ili prikriveno političko delovanje, već prijatno i bezbedno mesto za sve đake“, kazala je Vukmanovićeva za portal Javnog servisa.

  Ona je istakla da su svi zaposleni u nastavi u obavezi da „profesionalno rade svoj posao u interesu učenika, a u skladu sa zakonskim odredbama, podzakonskim aktima i predmetnim planom i programom, što je njihov zadatak i prioritet, kao i zaštita dece od svakog oblika nedozvoljenih i neprimerenih pojedinačnih uticaja“.

  „Nastavljamo svoj timski rad u duhu zajedništva i podrške učenicima u svim segmentima delovanja škole. Nećemo dozvoliti da izolovani slučaj baci senku na dosadašnje, ali i buduće pregalaštvo kolektiva OŠ ’Jugoslavija‘, kako bi se učenicima obezbedili uslovi za kvalitetan i ugodan boravak u školi“, kazala je direktorka OŠ „Jugoslavija“.
  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  Tagovi:
  trobojka
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga