15:05 26 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  0 2035
  Pratite nas

  U jeku udara vlasti u Podgorici na imovinu Srpske pravoslavne crkve, nakon usvajanja spornog Zakon o slobodi vjeroispovijesti, za novog predsjednika opštine Šavnik Vlatka Vukovića, iz redova vladajuće DPS, partijski saborci kažu da je predan Bogu i — svetosavlju.

  Predsjednik kluba odbornika DPS-a Šavnik Vladimir Tomić je kazao da mu u ovom trenutku nije važna službena biografija Vukovića, već da „ostane čovjek, ostane vjeran Hristu, vjeran pravoslavlju, svetosavlju, krsnoj slavi i svijeći, da ostane vjeran tradiciji drobnjačkog plemena i svoje ugledne porodice“.

  Šavnik
  © Foto : Istorija Crne Gore
  Opština Šavnik, Crna Gora

  Tomić je to izjavio prilikom izbora Vlatka Vukovića za predsjednika Opštine Šavnik. Vuković je na ovu funkciju izabran zato što je njegov prethodnik Mijomir Vujačić preminuo 1. januara ove godine.

  „Za mene Vuković nije samo jedan momak iz Drobnjaka, već je to ime i prezime jednog vrlog viteza iz 14. vijeka i vojvode, i to je ime i prezime kojim ga je otac darivao na rođenju. Darivao ga je, dakle, i kosovskim mitom i kosovskim štitom“, kazao je Tomić.

  On je dodao da od Vukovića očekuje da formira jak tim pravnika koji će čuvati njegov integritet i ugled Opštine i brinuti o zakonitosti odluka koje bude donosio.
  Prema njegovim riječima — ukoliko Vuković želi sebe da obesmrti, mora sa lokalnim sveštenstvom i monaštvom da se „zagleda u temelje porušenog hrama, manastira Jelovice, gdje su trojica Vukovića monaha — Savatije, Mihailo i Danilo molili Boga za sve nas i za svoje bratstvo“.
  „Ovo govorim iz razloga što vjerujem da, ako se bude, a izvjesno je da hoće, bavio temama lokalnog značaja, ako nekada dođe u priliku da bira između carstva zemlje i carstva neba, Vlatko Vuković neće pogriješiti“, naveo je poslanik lokalne Skupštine.

  Tagovi:
  DPS, Šavnik, opština, Zakon, Podgorica
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga