08:24 27 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  62240
  Pratite nas

  Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, poput dukljanskih ideologa Milenka Perovića i Steva Vučinića, mošti Svetog Vasilija naziva „kostima“.

  Đukanović je, komentarišući reči vladike Atanasija Jevtića — da bi mošti Svetog Vasilija, u slučaju najavljenog otimanja svetinja, mogle da budu prenesene u Hercegovinu, rekao — da „ovo mora biti državno“, a mošti je nazvao kostima, prenosi sajt In4s.

  Predsednik Crne Gore Milo Đukanović
  © Sputnik / Alexey Vitvitsky
  "Ovo mora biti državno".

  „Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije, član Epsikopskog saveta Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, najavio je da, ako ne budemo dovoljno poslušni, da će zavrgnuti kosti Svetog Vasilija Ostroškoga i odneti ih u Hercegovinu. Dakle, da se ne bismo igrali sa Atanasijima, ovo mora biti državno“, kazao je Đukanović.

  „Zavrgnuti kosti“ — nova je kovanica Mila Đukanovića.

  Njegova „terminologija“ se ne razlikuje od antipravoslavne terminologije „druga“ Steva Vučinića, koji Svetog Vasilija Ostroškog naziva „pokretnom imovinom“ i „lekovitim lešom“, ili „druga“ Milenka Perovića, koji je kazao da „svaki put kad Srpska pravoslavna crkva krene da nosa nečije kosti, nastaje ozbiljna opasnost“.

  Tagovi:
  kosti, mošti, manastir Ostrog, Sveti Vasilije Ostroški, Milo Đukanović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga