10:10 13 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  11925
  Pratite nas

  Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije uputio je pismo podrške studentima Pravnog fakulteta u Beogradu, u kom im je poručio da „niti Crkva ima budućnost bez omladine, niti omladina može u budućnost bez Boga”.

  Obraćajući se studentima, mitropolit Amfilohije napisao je da ih je „u ovim danima kada se Crkva u Crnoj Gori nalazi na još jednom Raspeću, kada je narod vođen Duhom Svetim sa molitvom u srcu ustao u odbranu Svetinja“ podrška studenata Univerziteta u Beogradu veoma obradovala.

  mitropolit Amfilohije, pismo, studenti, Crna Gora, litija
  © Foto :
  „Niti Crkva ima budućnost bez omladine, niti omladina može u budućnost bez Boga“.
  „Podrškom svojoj braći, pravoslavnim vernicima u Crnoj Gori, studenti Beogradskog Univerziteta, među kojima je ne mali broj državljana Crne Gore, dokazali su i pokazali da je glavni hram Božiji svako ljudsko biće koje slavi Boga, te da niti Crkva ima budućnost bez omladine, niti omladina može u budućnost bez Boga. Prizivajući Božji blagoslov na Vas, sa željom da sa uspehom nastavite svoje obrazovanje, kao oni koji su sazdani po Obrazu i podobiju Božijem, ostajemo sa blagoslovom“, stoji u pismu.

  Studenti Pravnog fakulteta iz Beograda okupiće se ponovo u petak 14. februara u 18 časova ispred crkve Svetog Marka, odakle će krenuti u litiju u znak podrške Crkvi i srpskom narodu u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji.

  Tagovi:
  Crna Gora, litija, studenti, Mitropolit Amfilohije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga