06:25 01 April 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (584)
  10115
  Pratite nas

  Savo Vujošević, bivši odbornik DEMOS-a u Skupštini opštine Bar i predsednik barskog odbora te stranke, uhapšen je zbog „nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija“, saopštila je crnogorska policija. U DEMOS-u tvrde da je razlog za hapšenje Vujoševićevo učešće u litijama.

  Iz crnogorske policije saopštavaju da je Savo Vujošević uhapšen pošto je po nalogu Osnovnog suda u Baru obavljen pretres njegovog stana, gde je „pronađena određena količina oružja i municije“.

  Međutim, u DEMOS-u tvrde da je Vujošević uhapšen radi zastrašivanja građana i zbog njegovog učešća u litijama, na kojima građani demonstriraju protiv Zakona o slobodi veroispovesti i zbog opasnosti od otimanja imovine Srpske pravoslavne crkve.

  „Neposedovanje ili neobnovljena dozvola za oružje nasleđeno od pokojnog oca mogu biti kažnjiva materija, ali ne i razlog za spektakularne akcije privođenja koje pred građanima sprovodi policijska ekipa sa desetak policajaca i nekoliko policijskih vozila“, navode iz DEMOS-a i dodaju da „barski pravnik Savo Vujošević nikada nije osuđivan i uživa širi ugled poštenog građanina Bara“.

  „Pratićemo dalje postupanje policijskih organa i tužilaštva, sa ciljem otkrivanja pravih motiva ovog hapšenja, koji u ovom trenutku vode ka aktivnom učešću Sava Vujoševića na litijama kao pravu koje ima kao građanin i vernik. Posebno ćemo sagledati motive hapšenja i način izvođenja ove akcije u svetlu političko-pretećih izjava Mila Đukanovića učesnicima protesta koje je javno, neodgovorno, uvredljivo i agresivno nazvao pokretom ludaka“, saopštavaju iz DEMOS-a.

  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (584)
  Tagovi:
  Policija, Bar, litija, Hapšenje, crna gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga