07:49 15 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 972
  Pratite nas

  Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da se država ne može graditi preko međunarodnog intervencionizma.

  Ona je na taj način prokomentarisala izjavu bivšeg visokog predstavnika u BiH Kristijana Švarc-Šilinga da bi međunarodna zajednica, predvođena zemljama Kvinte, trebalo odmah da reguje i donese odgovarajuće mere, kojima bi izvršili pritisak da parlament RS povuče usvojene zaključke u vezi sa učešćem njenih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH.

  „BiH je zaista unesrećena zemlja kad se priziva intervencionizam međunarodnog faktora umesto da se otvori proces široke, pravedne i konstruktivne reforme pravosuđa. Rekla sam da Bošnjaci i stranci uvek pričaju istu priču, a to je samo pozivanje na intervenciju stranaca“, istakla je Cvijanovićeva.

  Predsednica RS je ukazala da to znači da je BiH osuđena na propast, jer pravna država nije cilj, kao što nije cilj ni pravljenje ambijenta u kojem bi se gradilo kakvo-takvo poverenje između naroda.

  „Znači, nije cilj ni EU, jer da jeste onda bi nam pomagali da rešavamo probleme i gradimo dogovor umesto da dolivaju ulje na vatru, kao što to sada radi Švarc-Šiling.Politika dvostrukih aršina je već toliko zatrovala naše odnose, da ni oni koji su imali neku veru da se to može popravljati, više u to ne veruju“, istakla je Cvijanovićeva.

  Ona je poručila da se država ne može graditi preko međunarodnog intervencionizma.

  „Pokušali su na taj način i evo gde smo stigli“, zaključila je ona.

  Tagovi:
  komentar, Željka Cvijanović, Krisitijan Švarc Šiling, RS, BiH
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga