13:33 11 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (780)
  23775
  Pratite nas

  Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije odlikovao je grupu Beogradski sindikat Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca „za nadahnute pesme, revnost i brigu za majku crkvu i sastradalnu ljubav“, posvedočenu kroz pesme „Dogodine u Prizrenu“ i „Sviće zora“, posvećene odbrani svetinja u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji.

  Uručenje priznanja Mitropolije crnogosko-primorske SPC obavljeno je jutros nakon Liturgije u manastiru Miholjska Prevlaka, rečeno je Sputnjiku u toj beogradskoj grupi.

  Oni navode da je upravo dodela ordena, ali i učestvovanje na litiji u podgoričkom naselju Stari Aerodrom bio povod zašto su se 22. februara uputili ka Crnoj Gori.

  Orden koji je mitropolit uručio Beogradskom sindikatu
  © Foto :
  Orden koji je mitropolit uručio Beogradskom sindikatu

  „Kako su tri člana grupe Feđa Dimović, Blažo Vujović i Boško Ćirković vraćeni, kako sa graničnog prelaza Dobrakovo, tako i sa Podgoričkog Aerodroma, gramatu i orden je u ime grupe primio Aleksandra Protić -  jedini član koji je uspeo da uđe u Crnu Goru“, precizira se.

  Nakon uručenog priznanja Mitropolije bilo je planirano da članovi Beogradskog sindikata učestvju u Litiji, koja će danas u 16.30 sati krenuti sa Podgoričkog Starog Aerodroma, kao i učešće na molebanu i litiji koja će u 19 satič proći ulicama Podgorice i završiti ispred Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja, gde je i planirano premerno izvođenje pesme BS-a „Sviće zora".“

  Mitropolit Amfilohije
  © Foto :
  Mitropolit Amfilohije uručio orden članu Beogradskog sindikata

  „Iako nam je izuzetno žao i nejasno zašto smo proglašeni za pretnju po nacionalnu bezbednost Crne Gore, ovom prilikom želimo da još jednom izrazimo podršku odbrani svetinja u Crnoj Gori, na način na koji to narod sve vreme čini - mirno i dostojanstveno. Naša namera nije bila da bilo koga ugrožavamo ili uznemiravamo, već da uzmemo učešća u najčistijem i najdostojanstvenijem građanskom skupu našeg vremena“, zaključuje Beogradski sindikat.

  Uručenje priznanja obavljeno je u manastiru Miholjska Prevlaka
  © Foto :
  Uručenje priznanja obavljeno je u manastiru Miholjska Prevlaka
  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (780)
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga