21:35 01 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  15201
  Pratite nas

  Srpskoj kući u Crnoj Gori ponovo je uključena struja nakon što je uplatila deo neizmirenih dugovanja, kaže izvršni direktor Emil Labudović i dodaje da funkcionisanje srpskih medija, Srpske televizije i Srpskog radija više nije pod znakom pitanja.

  Labudović je za Tanjug rekao da je zbog potraživanja Elektroprivrede Crne Gore Srpska kuća jutros ostala bez struje, ali da su Srpska televizija i Srpski radio, kao najveći potrošači u okviru Srpske kuće, u toku dana uplatili polovinu duga od 4.500 evra nakon čega je uključena struja.

  Kako kaže, sa Elektroprivredom je sklopljen ugovor da se ostatak duga otplaćuje na rate.

  Srpski nacionalni savjet u Crnoj Gori je ranije, povodom isključenja struje Srpskoj kući, saopštio da projekti srpskih organizacija koji se bave očuvanjem identiteta srpskog naroda u Crnoj Gori nisu imali podršku fondacija koje za tu namenu imaju opredeljena sredstva.

  „Od ukupno više od četiri miliona evra opredeljenih sredstava u proteklom periodu, u Fondu za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava i Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, srpskim organizacijama dodeljeno je manje od jedan odsto, iako srpski narod čini natpolovičnu većinu građana Crne Gore koji koriste podršku navedenih fondacija“, navodi se u saopštenju.

  Napomenuli su da srpske organizacije i pojedinci, od izdvajanja Crne Gore iz zajedničke države, pa do danas, nisu dobijali podršku ni od Ministarstva kulture, kao ni Centra za kulturu manjina, što, kako ističu, svedoči o očiglednoj diskriminaciji srpskog naroda u Crnoj Gori.

  Tagovi:
  struja, Podgorica, Srpska kuća, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga