03:17 05 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 4614
  Pratite nas

  Crnogorski državni avio-prevoznik „Montenegro Erlajns“ doneo je odluku o ukidanju predstavništava u Moskvi, Parizu, Beču, Frankfurtu i Londonu, kao i smanjenju broja zaposlenih do 50 odsto u predstavništvu Beograd.

  U avio-kompaniji kažu da je odluka doneta u skladu sa novim trendovima u avio-industriji koje karakteriše, kako ističu, visoki stepen digitalizacije u poslovanju i samim tim smanjenom potrebom za fizičkim prisustvom predstavnika na ciljnim tržištima, a biće sprovedena do kraja letnje sezone, prenosi Tanjug pisanje crnogorskih medija.

  Pored toga, Odbor direktora „Montenegro Erlajnsa“ je definisao rokove za izradu inovirane komercijalne strategije kompanije koja treba da definiše jasnu tržišnu profilaciju kompanije u narednom periodu i mere koje je neophodno preduzeti u tom pravcu.

  „U toku su aktivnosti koje se tiču kratkoročne i dugoročne nabavke aviona. Definisan je rok od najviše 30 dana za izradu novog Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji, sistematizaciji i opisu poslova, koji treba da omogući dodatnu optimizaciju broja zaposlenih“, navodi se u saopštenju avio-prevoznika.

  Dodaje se, takođe, da se ugovori koji su na određeno vreme nakon isteka neće produžavati osim u slučaju licenciranog i deficitarnog osoblja.

  Na sednici su razmatrane, između ostalog, i aktivnosti vezane za implementaciju Plana finansijske konsolidacije i rezultati koji su po tom pitanju ostvareni od početka 2020.

  „Za prva dva meseca 2020. godine Montenegro Erlajns je prevezao preko 55 hiljada putnika, ili 1,3 odsto više i ostvario bolji poslovni rezultat za 120.000 evra u odnosu na isti period prethodne godine, uz dva odsto bolju popunjenost putničke kabine“, navodi se u saopštenju kompanije.

  Zaključeno je i da novonastala situacija sa Covid-19 virusom predstavlja značajnu opasnost za uspešno poslovanje u narednom periodu.

  „Kompanijske operativne i komercijalne službe maksimalnu pažnju posvećuju ovom problemu, pre svega u cilju zaštite putnika i osoblja od samog virusa, ali i zaštite poslovanja kompanije od posledica koje je širenje virusa izazvalo na tržištu“, poručio je menadžment „Montenegro Erlajnsa“.

  Tagovi:
  predstavništvo, montenegroerlajns
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga